Maarit Nurmi johtaa Perussuomalaisten Kainuun piiriä vuonna 2015

Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous valitsi puheenjohtajakseen vuodelle 2015 Maarit Nurmen Suomussalmelta. Valinta tapahtui pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Vastaehdokkaana oli Timo Kananen Kajaanista.

Piirihallituksen muiksi jäseniksi kokous valitsi seuraavat:

Varsinainen

Varalla

Timo Kananen, Kajaani Teppo Kääminen
Eila Aavakare, Kajaani Minna Partanen
Seppo Romppainen, Sotkamo Pirjo Ritakallio-Knuutinen
Hannu Korhonen, Sotkamo Viljo Tuhkanen
Mikko Polvinen, Kuhmo Unto Kyllönen
Paavo Arffman, Paltamo Kari Kuisma
Eija Hakkarainen, Kajaani Jaakko Kettunen
Pertti Ahlqvist, Kajaani Jussi Y. Hyry
Tarmo Rautiainen, Puolanka Reijo Pyykkönen
Yrjö Puurunen, Suomussalmi Pentti Heikkinen

Piirin syyskokouksen mielestä molemmat kokoomuksen ja demarien johtamat hallitukset ovat epäonnistuneet keskeisimmissä tavoitteissaan. Valtion taloutta ei ole pystytty oikaisemaan pois velkaantumisuralta ja työttömyys on räjähtänyt. Hallituksen harjoittama talous- ja työllisyyspolitiikka on ollut väärää.

Osaltaan tähän huonoon tulokseen on vaikuttanut myös Suomen jäsenyys Euroopan Unionissa ja sen rahaliitossa. Unionin jäsenyys ja kuuluminen yhteisvaluutta euroon on kaventanut Suomen talouspoliittista liikkumatilaa, vienyt Suomelta kansainvälisen kilpailukyvyn ja näin aiheuttanut suomalaisten työpaikkojen paon pois maastamme, josta kehityksestä voi olla seurauksena vain ongelmia ja suurtyöttömyys.

Piirin syyskokouksen mielestä on tullut aika vakavasti pohtia ja harkita onko Suomen paikka, muista pohjoismaista poiketen, olla mukana rahaliitossa eli eurossa.

Piirikokous kantoi huolta EU-pakotteiden tuomista haitoista Kainuulle. Venäjälle viennin ongelmat koskettavat myös Kainuuta ja on selkeästi havaittavissa merkkejä myös tavallisen ostosmatkailun hiipumisesta. Venäjä-pakotteet ja vastapakotteet ovat aiheuttaneet ruplan kurssin romahtamisen, jolloin Suomesta on tullut kallis ostospaikka venäläisille.

Piirikokous toivookin, että pakotteista voitaisiin luopua mahdollisimman pian.

Kainuu on Talvivaaran kaivoksen konkurssista johtuen hakeutumassa äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Tähän on olemassa kaikki edellytykset.

Tässä tilanteessa tulisi harkita myös muita toimia, joilla valtiovalta ja muu Suomi voisi olla tukemassa Kainuuta.

Yksi luonnollinen tukikeino olisi valtion toimintojen hajasijoittaminen. Valtion omistuksessa olevia metsiä ja muita alueita hallinnoi Vantaalle sijoitettu Metsähallituksen pääkonttori. Metsähallitus siis maksaa tuloksestaan veroa Vantaalle, jossa ei tiettävästi nimeksikään ole valtion metsiä. Tulot verojen maksuihin hankitaan Itä- ja Pohjois-Suomen alueelta ja veroilla tuetaan väestön keskittymiskehitystä pääkaupunkiseudulle. Tämä ei syyskokouksen mielestä ole oikein.

Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous ehdottaakin valtioneuvostolle, että se ryhtyy heti toimiin Metsähallituksen pääkonttorin hajasijoittamiseksi Kainuuseen, joka sijaitsee keskeisellä alueella Metsähallituksen metsien sijaintipaikkoihin nähden.

Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous vahvisti myös kevään 2015 eduskuntavaalien ehdokasasettelun. Kainuun piiri asettaa ehdokaslistalle Oulun vaalipiiriin kolme (3) ehdokasta.

Ehdokkaat ovat yrittäjä Eila Aavakare, Kajaani, kansanedustaja Pentti Kettunen, Kajaani ja yrittäjä, asianajaja Ari Korhonen, Sotkamosta.

Varaehdokkaaksi valittiin Mikko Polvinen, Kuhmosta.

 

Kajaani 23.11.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa